Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως να αγαπήσεις τη Δευτέρα!


Η Δευτέρα είναι μία παρεξηγημένη ημέρα και αξίζει να την αγαπήσουμε. Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι από εμάς κάθε Δευτέρα πρωί διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε να επιστρέψει το Σαββατοκύριακο. Η αρχική μου στο Facebook γεμίζει από εικόνες και φωτογραφίες με κλαμένα ματάκια και νυσταγμένα παιδάκια. Επικρατεί ένα κλίμα δυστυχίας, μιζέριας και όλοι γκρινιάζουν που ήρθε πάλι Δευτέρα. Λες και υπάρχει περίπτωση αυτό να αλλάξει.

Αυτό που σίγουρα μπορεί να αλλάξει είναι η Δευτεριάτικη διάθεση μας ή αλλιώς το Monday mood, που λέμε κι εμείς οι νεολαίοι.

Σκεφτείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα αν κάθε Δευτέρα ερχόντουσαν όλοι στη δουλειά χαμογελαστοί αντί να είναι μέσα στη γκρίνια. Σκεφτείτε πόσο θα άλλαζε η διάθεση μας αν κάθε Δευτέρα βλέπαμε ή "ποστάραμε" στο Facebook χαμογελαστές, φωτεινές φωτογραφίες και χαρούμενες εικόνες. Η Δευτέρα είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες δεν έχει τίποτα χειρότερο και τίποτα καλύτερο. Δεν υπάρχουν θετικά και αρνητικά στις ημέρες και τις ημερομηνίες. Όλες είναι εξίσου καλές και είναι στο χέρι μας να τις κάνουμε ξεχωριστές.

Ας δούμε όμως πως μπορούμε να αγαπήσουμε τη Δευτέρα.

Όλα είναι αλληλένδετα. Άρα, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να αγαπήσουμε τη Δευτέρα είναι να λατρέψουμε την Κυριακή. Τι εννοώ;




Είναι Κυριακή πρωί. Ξυπνάς και νιώθεις κάπως εξουθενωμένος από την χθεσινή σου έξοδο. Πας όμως να σηκωθείς αμέσως για να μην χάσεις τον Κυριακάτικο καφέ. Λάθος! Είναι Κυριακή! Δεν υπάρχει λόγος να φύγεις από το σπίτι σου βιαστικά όπως κάθε μέρα που τρέχεις γεμάτος άγχος να πας στη δουλειά σου. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και κάνε μια μεγάλη αγκαλιά στο κρεβάτι σου! Ή ακόμα καλύτερα κάνε μια μεγάλη αγκαλιά στο αγόρι σου ή στο κορίτσι σου αν δεν είσαι μόνος-η στο κρεβάτι.

Ήδη μετά το χουζούρι θα έχει δημιουργηθεί μπόλικη θετική ενέργεια για να απολαύσεις την Κυριακή σου.

Μπανάκι. Καφεδάκι. Επιτέλους ήρθε η ώρα να βγεις.

Γιατί να πας στα ίδια καφέ που πηγαίνεις πάντα. Σκέψου και πρότεινε κάτι διαφορετικό. Μια μικρή εκδρομή. Όχι μακρυά να μην ταλαιπωρηθείτε, τόσο όσο να αλλάξετε παραστάσεις! Ίσως ένα πικ-νικ αν η μέρα είναι καλή. Μια βόλτα στην παραλία! Ακόμα και τον χειμώνα χαρίζει ηρεμία η θέα της, η μυρωδιά της και ο ήχος του κύματος. Ένα τραπέζι με την οικογένεια σου ή με τους φίλους σου. Πεζοπορία ή βόλτα στις βιτρίνες χαζολογώντας και τρώγοντας ένα παγωτό. Μμμμ παγωτό, γλυκό κάτι τέλος πάντων. Είναι Κυριακή! Ακόμα κι αν κάνεις διατροφή θα έχεις μία free day. Όχι;

Κατά τη γνώμη μου η Κυριακή είναι η μέρα που μπορούμε να χαρίσουμε στον εαυτό μας μικρές γλυκές απολαύσεις. Γιατι; Μα φυσικά γιατί μας αξίζει.

Και κάπου εδώ βραδιάζει. Aν θέλεις να ξυπνήσεις νωρίς το πρωί θα σου πρότεινα να μην πας για ποτό. Φόρεσε πυτζάμες, φόρμες κάτι να σαι άνετος. Μαζευτείτε με την παρέα σου για ταινία, επιτραπέζιο, κρασάκι στο σπίτι. Θα περάσετε πολύ καλύτερα από το να πηγαίνατε πάλι για ποτό. Θα κλείσετε την ημέρα σας με πολύ θετική ενέργεια, γέλιο και γεμάτοι όμορφα συναισθήματα. Φυσικά θα νυστάξετε σχετικά νωρίς, με τόση άνεση και μετά από μία τόσο γεμάτη ημέρα οι αντοχές σας θα εξαντληθούν. Μην αντισταθείτε, αφεθείτε στον ύπνο που τόσο πολύ έχετε ανάγκη και θα δείτε, θα ξημερώσει μία πολύ όμορφη Δευτέρα!


Το πρωινό ξύπνημα θα είναι ευκολότερο και ευχάριστο εφόσον θα έχεις κοιμηθεί νωρίς.
Η πρώτη σου σκέψη το πρωί της Δευτέρας, θα πρέπει να είναι πως μία καινούρια εβδομάδα μόλις ξεκίνησε και έχεις την ευκαιρία να κάνεις αυτήν την εβδομάδα υπέροχη ξεκινώντας από τώρα! Επίσης ο πρώτος καφές της εβδομάδας έχει "άλλη" γεύση, όπως λέει μία φίλη μου. Φρόντισε να τον απολαύσεις, χωρίς γκρίνια!

Για την συνέχεια της μέρας, πέρα από τις προγραμματισμένες σου υποχρεώσεις, φρόντισε να κάνεις κάτι διαφορετικό, κάτι που σε χαλαρώνει. Μπορείς να κανονίσεις μία βόλτα με φίλους, να πάτε για τρέξιμο, ή έστω για περπάτημα. Θα περάσετε ευχάριστα το απόγευμα και θα γυμναστείτε! Διπλό το όφελος.

Το καλύτερο όμως θα ήταν να καθιερώσετε μία συγκεκριμένη δραστηριότητα που σας αρέσει πολύ. Με αυτό τον τρόπο θα περιμένετε να έρθει η Δευτέρα με ευχάριστα συναισθήματα, για την ακρίβεια θα ανυπομονείτε.

Το βράδυ μπορείς να κλείσεις την πρώτη μέρα της εβδομάδας σου με ένα ποτήρι κρασί και να χαλαρώσεις κάπου όμορφα με την παρέα σου. Αν προτιμάς την ξεκούραση μόνος-η στο σπίτι  μπορείς να ξεκινήσεις ένα καινούριο βιβλίο. Εάν πάλι αγαπάς τις ξένες σειρές μπορείς να βρεις μία σειρά που να έχει αρκετούς κύκλους ή έστω αρκετά επεισόδια και να καθιερώσεις προβολή ενός επεισοδίου κάθε Δευτέρα βράδυ.

Γενικά προσπάθησε να κάνεις τις Δευτέρες πράγματα που αγαπάς. Έτσι θα ξεκινάς την εβδομάδα σου με αισιοδοξία και με καλή διάθεση. Κι επειδή κατά τη γνώμη μου η καλή διάθεση είναι κάτι που μεταδίδεται, δεν θα κάνεις καλό μόνο στον εαυτό σου αλλά και στους γύρω σου.

Αυτή τη στιγμή που διαβάζεις, ίσως είναι Κυριακή πρωί. Ξεκίνα από τώρα να γεμίζεις θετική ενέργεια και να ευχαριστηθείς την εβδομάδα που έρχεται.



Μπορείτε επίσης να με βρείτε:
Instagram : xristina_kleioti
Facebook : Χριστίνα Κλειώτη
Fashion editor  στο primadonnavera.gr
email : xristina.kleioti@gmail.com

Φιλιά πολλά!
Χ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Saturday's outfit

Σήμερα, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ακόμα η θερμοκρασία στην πανέμορφη μεσογειακή χώρα μας είναι σε υψηλά επίπεδα. Το Σάββατο που μας πέρασε ήταν επίσης μία ηλιόλουστη και ζεστή μέρα, τουλάχιστον εδώ στα βόρεια. Είδα κι εγώ λοιπόν ήλιο και βγήκα.  Μ ένα τζιν παντελόνι, ένα μαύρο μπλουζάκι και τα old school vans νιώθω άνετη όλες τις ώρες τις μέρας, πόσο μάλλον ένα πρωινό Σαββάτου. Το jacket είναι σε έντονο κόκκινο χρώμα για να σπάει τη μονοτονία του ασπρόμαυρου. Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο  instagram μου.  Λεπτομέρειες: jacket ZARA, jean ZARA, bag TOMY HILFIGER, shoes VANS OLD SCHOOL Μπορείτε επίσης να με βρείτε: Instagram : xristina_kleioti Facebook : Χριστίνα Κλειώτη Fashion editor  στο primadonnavera.gr email : xristina.kleioti@gmail.com Φιλιά πολλά  Χ.                          

Christmas Decoration

Φοβόμουν πως είναι νωρίς για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Για εσάς νωρίς όχι για μένα.  Ευτυχώς υπάρχει το instagram και οι δημοσκοπήσεις του και έπειτα από μία που κάναμε μαζί, μου ξεκαθαρίσατε πως είναι η κατάλληλη στιγμή. Εγώ έχω χριστουγεννιάτικη διάθεση μονίμως. Αν γινόταν να ζω σ ένα σπίτι γεμάτο από λαμπάκια και φωτάκια 365 μέρες το χρόνο θα το έκανα. Ήρθε όμως επιτέλους εκείνη η στιγμή του χρόνου που θα ανεβάσουμε τις κούτες από το υπόγειο. Θα βγάλουμε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια από τις κούτες και θα στολίσουμε το σπίτι και τη διάθεση μας. Μη μου πείτε πως η χριστουγεννιάτικη διάθεση δεν επηρεάζει και την ψυχολογία σας. Έχω ακούσει βέβαια κάποιους να λένε πως δεν τους αρέσουν τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις φυσικά. Πιστεύω όμως πως το μεγαλύτερο ποσοστό ευχαριστιέται τις γιορτές αυτές. Μα δεν υπάρχει κάτι αρνητικό σ αυτές τις μέρες. Στολίζουμε το σπίτι μας, φτιάχνουμε γλυκά, έχουμε κάθε μέρα ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ, μαζευόμαστε οικογενειακά, επιστρέφουν οι φίλ

Που χάθηκα;

Καταρχάς καλησπέρα σας! Θα ήθελα να σας πω πόσο σας ευχαριστώ και πόσο χαίρομαι που όσοι διαβάζετε το blog μου, μου λέτε τις απόψεις σας για τα κείμενα μου, συζητάμε γι αυτά και πολλοί μου δίνετε καινούριες ιδέες για κάτι που θα θέλατε να γράψω. Ειλικρινά με χαροποιεί πολύ αυτό και θα ήθελα να συνεχιστεί και να μεγαλώσει η επικοινωνία μεταξύ μας. Παρόλα αυτά. Έχει περάσει κάποιο μικρό χρονικό διάστημα από τη τελευταία φορά που έγραψα κάτι εδώ. Όχι γιατί το ξέχασα, ούτε γιατί δεν θέλω. Απλώς ο χρόνος μου είναι περιορισμένος τις τελευταίες μέρες. Θα σας εξηγήσω... Είμαστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης το δεύτερου τεύχους στο περιοδικό "Vitrine" και πραγματικά τρέχουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε να παρουσιάσουμε για άλλη μια φορά τις καλύτερες δραμινές επιχειρήσεις και προϊόντα που αξίζει να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε! Όπως καταλαβαίνετε οι υποχρεώσεις είναι πολλές και ο χρόνος με πιέζει και θα σας πως γιατί παρακάτω. * Επάνω βλέπετε το πρώτο τεύχος